Det selvbetjente bibliotek

Du lukker dig selv ind på biblioteket og kan benytte alle faciliteter. Du kan benytte bibliotekets pc’ere, medbringe egen pc og benytte det trådløse netværk i huset: Du kan låne og aflevere materialer, afhente materiale bestilt over nettet, læse aviser og tidsskrifter og anvende huset til møder.
 

Hvordan får jeg adgang?

Du skal være indmeldt på biblioteket. Du får adgang til biblioteket ved at køre dit sundhedskort eller lånerkort gennem en kortlæser. Dørene låses automatisk op, og du kan herefter gå ind. For at benytte det selvbetjente bibliotek uden for den bemandede åbningstid, skal du være fyldt 14 år. Børn under 14 år har adgang, hvis de følges med en person over 14 år. Hvis du tager børn under 14 år eller andre ed dig ind, sker det på dit ansvar. Luk derfor kun personer ind, som du kender.
 

Videoovervågning

Der er videoovervågning af bibliotekets indgang og på selve biblioteket for at sikre, at der ikke sker noget uhensigtsmæssigt. Videooptagelserne bliver opbevaret og håndteret efter gældende lovgivning.
 

Aflevering

Der vil ikke længere være afleveringsmulighed i bogindkastet, du skal selv aflevere dem på selvbetjeningsautomaten inde på biblioteket. Her er det vigtigt, at du følger anvisningerne på skærmen, så du sikrer dig, at de er afleveret korrekt i systemet. Du kan altid tage en status på automaten, for at se, hvad du er noteret for. Når du afleverer materialer, vil du til slut blive bedt om at opstille det afleverede på afleveringshylden, som er tæt ved automaten. Skulle materialet være reserveret til en anden, skal det tages fra, men det vil du også få besked på via skærmen.
 

Lån

Når du låner via automaten, er det vigtigt, at du tjekker, at der står ”Udlånt” ud for alt det materiale, du tager med dig.
 

Afhentning af reserverede materialer

Du kan hente bestilte materialer både i og uden for den betjente åbningstid. Når du får besked om, at dit reserverede materiale er klar til afhentning, får du et afhentningsnummer. Det skal du bruge, når du skal afhente dit materiale. Der kan dog godt gå 1-2 timer, inden materialet står på hylden, da det først skal transporteres fra Fredericia Bibliotek til Taulov. Du finder materialet på reolen med de reserverede materialer. De står i nummerorden, så det er nemt for dig at finde dit afhentningsnummer. Når du har fundet dit materiale, skal du huske, at låne det på automaten.
 

Gebyrer

Du må højst skylde biblioteket 200 kr., ellers kan du ikke låne længere. Du kan ikke betale gebyrer på Taulov Bibliotek. Hvis du afleverer for sent, vil gebyr for overskreden afleveringsdato helt automatisk blive overført til senere betaling. Læs mere om hvordan du betaler gebyrer eller regninger til biblioteket her.


Har du brug for hjælp

Hvis du har brug for hjælp, kan du altid ringe til Fredericia Bibliotek i dets åbningstider. Telefonnumre vil hænge tydeligt på biblioteket.
 

Møder

Der vil være mulighed for at holde møder i hele bibliotekets åbningstid. Der er det hidtidige mødelokale med plads til 8-10 personer, og der udover vil der i en sektion af biblioteket blive indrettet mødefaciliteter til ca. 20 personer.  Der vil blive en afskærmning, men vælger man at benytte det, må man acceptere, at der er andre mennesker tilstede i bibliotekslokalet  imens.  For at undgå dobbeltbooking, skal møder aftales via anna.skov@fredericia.dk 
 

Biblioteket er dit og mit

Det selvbetjente bibliotek bygger på et tillidsforhold mellem brugerne og biblioteket. Derfor opfordrer vi alle besøgende til at passe godt på biblioteket.
Husk på, at biblioteket er vores fælles ejendom, som gerne skal være til gavn og glæde for alle.