Booktube for dig, der <3 bøger

19.03.19
Nogle vælger bøger, fordi de har flotte forsider. Andre vælger bøger, som deres veninder læser. Hvordan vælger du de bøger, du læser? Og vidste du, at du kan finde inspiration til hvad du skal læse på YouTube?

På YouTube kan du se Booktrailers eller følge BookTubers. Booktrailers er små film om bøger, mens BookTubers er YouTubere, der laver videoer, hvor de fortæller om de bøger, de har læst og som de gerne vil læse. Ordet BookTube er sammesat af Book + (You)Tube.

Der findes ikke så mange danske BookTubers, men nu er der kommet en ny YouTube-kanal for og af piger. Læs piger – Booktube for dig, der elsker bøger er en YouTube-kanal, hvor alle videoerne laves af piger, der selv filmer og redigerer videoer, hvor de fortæller om de bøger, de læser.

Så hvis du er træt af altid at læse de bøger, som din mor eller dine veninder anbefaler, kan du i stedet følge Læs piger.


Pigerne, der står bag den nye YouTube-kanal er alle mellem 12 og 14 år og med i en Booktuberklub, der mødes på 8 af landets biblioteker. På kanalen kan du se, om der er en klub i nærheden af dig.

 

Om Læs piger
Læs piger er et biblioteksprojekt, der skal undersøge hvordan YouTube kan inspirere de 9-14-årige piger til at læse mere. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og er et samarbejde mellem 9 kommuner i Region Syddanmark. Læs mere på kanalen.

Oprindeligt skrevet af Vejle Bibliotekerne.

Materialer