Skolestart

Klar Parat Skolestart

22.05.23
For mange børn i 5-7 årsalderen står skolestarten for døren. Nogle er allerede startet i glidende overgang og andre venter spændte i den sidste tid børnehaven. Børnene har mange tanker, følelser, forestillinger og forventninger omkring det at gå i skole.

Har barnet ældre søskende, så man sikkert besøgt skolens flere gange med søskende og forældre og har en idé om, hvad det går ud på. Andre skal møde skoleverdenen for første gang. Fælles for alle er, at efter sommerferien begynder alle børn i nye klassefællesskaber med deres lærere og pædagoger. Det er både spændende og overvældende.

På biblioteket har vi lige nu fokus på skolestart – da I igennem litteraturen, højtlæsningen, samtalen samt fantasi og forestillingsverden kan få en masse gode samtaler om det at gå i skole. Der er både sjove bøger, filosofiske, reflekterende, glade og alvorlige bøger om alle mulige skoletemaer som fx venskab, bekymring, forventninger, glæde og begejstring.

På biblioteksappen og vores hjemmeside kan I søge efter flere bøger under netop det tema, som I ønsker. I er også velkomne til at kontakte en bibliotekar. På bibliotekets hjemmeside kan I finde forslag til litteratur med skolen og skolestarten som omdrejningspunkt.

Kontakt: Charlotte.borring@fredericia.dk, bibliotekar.

Tags
Materialer