Pi

Pi - den matematiske skønhed

01.01.22
Pi kan bruges til meget andet end til at udregne omkredsen af en cirkel

Billedanalyse, digitalisering af telefonsamtaler, vejrprognoser, termodynamik, kvantemekanik - overalt bruges pi. Og nogen bruger det endda som sport; lørdag d. 20. oktober afvikles en international Pi Memory Competition i Fredericia, hvor deltagerne konkurrerer om, hvem der kan huske flest decimaler i tallet Pi. Se tallene her - og test selv, hvor mange du kan huske her.

Står du og mangler læsestof her og nu, kan det være en fordel at vælge online artikler og bøger. Så skal du ikke vente på, at en anden afleverer bogen, eller at vi skaffer den fra et andet bibliotek. De artikler og bøger, som du kan læse via bibliotekets hjemmeside kommer fra betalingsbaser, og er altså ikke ”bare” noget du finder på nettet. Med e-biblioteket får du adgang til masser af artikler og ebøger her og nu. Du skal bare være meldt ind på biblioteket og bo i Fredericia Kommune.

Forslagene herunder er et meget lille udpluk af det, der findes i baserne, så søg bare selv videre. Du kan enten søge på engelsk i søgefeltet på hjemmesiden, eller du kan gå ind i de enkelte baser via e-biblioteket. Log ind med cpr.nr. og pinkode.

Materialer