Når jeg bliver gammel

Når jeg bli'r gammel...

29.08.18
”Det er vigtigt at leve fuldt ud hele vejen. Det gælder om at sigte højt for at havne et sted midt i mellem. Vi skal ikke efterlade os noget ulevet liv”

Citatet er fra bogen "Vise ord for glade gubber" af Dag Sebastian Ahlander. Den svenske forfatter er pensioneret ambassadør, børnebogsforfatter og efter eget udsagn en glad gubbe.

Danskerne lever længere og længere, og om 25 år vil hver fjerde dansker være over 65 år. Op mod 50 procent af den generation, der fødes i dag, vil blive 100 år gamle. Så det er ikke så sært, at der udkommer mange bøger om det at blive ældre; hvad sker der fysisk og mentalt? hvad kan du selv gøre for at holde dig i gang på begge områder?


”En kort guide til et langt liv” er skrevet af Henning Kirk, der er aldringsforsker og skriver i et lettilgængeligt sprog både om, hvad det indebærer at blive ældre, og hvad du selv kan gøre for at få et langt liv med helbred og livskraft i behold.

I ”Lange liv” kan du læse portrætter af 10 mennesker mellem 77 og 101 år. De giver deres personlige fortælling om forandringer og begrænsninger på grund af alder. Bogen handler også om alt det, der gør livet værd at leve.

Når vi runder de 50-60 år skal vi gøre en indsats for opretholde muskelmassen og bevare vores styrke. Det er vigtigt at træne sine muskler og få nok protein, så man fortsat kan dyrke sine interesser og leve et socialt liv. ” Det gode seniorliv” kommer med forslag baseret på den nyeste forskning inden for aldring.

Tænketanken - Den nye 3. alder - som PFA står bag, har lanceret et samlet bud på, hvordan man sikrer det gode seniorliv: 33 anbefalinger til det gode liv i den 3. alder 

Du kan reservere de omtalte bøger og mange andre ved at klikke på forsiderne længere nede.

 

Materialer