Plogging

Plogging

29.06.18
Kom i form og gør noget godt for miljøet samtidig

Her på biblioteket har vi tidligere beskæftiget os med FN´s 17 verdensmål. Et af dem handler om Ansvarligt forbrug og produktion. Her er en simpel måde, hvor du i al beskedenhed kan bidrage, nemlig ved at dyrke plogging.

Plogging er en ny motionsform, som startede i Sverige. ”Plocka up” er den svenske betegnelse for at samle op mens du motionerer, altså tage en pose med ud at jogge og så samle skrald op undervejs.
Fænomenet plogging har også bredt sig til andre lande. I Danmark findes for eksempel TrailSkrald, så også herhjemme samles skrald ind af løbere.

Hvis du også er træt af affald, der ligger i skoven, i vejgrøften og på fortove, så er plogging måske noget for dig? Det ærgrer i hvert fald mig på mine daglige cykelture at se, hvad der ligger af skrald rundt omkring, og jeg stopper jævnligt for at tage et par dåser eller lignede med hjem til affaldssortering. Man behøver altså ikke nødvendigvis løbe for at være med. Det tager mange år at nedbryde dåser, plastflasker og andet affald. Det forurener – og det ser ikke godt ud. I forhold til plastik i verdenshavene og anden form for forurening, hører det måske til i småtingsafdelingen, men lidt har også ret.

Men hvordan ændrer man folks holdning til ikke bare at smide affald i stedet for at finde en skraldespand? Forhåbentlig kan man påvirke med nudging – et andet moderne udtryk - som kort fortalt betyder: et kærligt puf i den rigtig retning… Og måske hvis vi var lidt flere som dyrkede plogging?

Læs mere:

Materialer