Søndervold bypark

Den nye bypark - månedens turisttip

20.07.22
Lige midt i byen, lidt uden for centrum, tæt på vand og natur – der ligger den nye bypark, Søndervold. ​​​​​​​

Søndervold er en del af Kanalbyen, og du finder den bag nybyggeri og lige inden Lillebælt. Søndervold naturpark er en del af udviklingsplanen for Kanalbyen, og det er et fantastisk sted og en god kontrast til de mange ’byggepladser’, da man kan se insekterne sværme, fornemme naturens egne dufte og høre bølgerne fra Lillebælt.

Du finder indgangen både fra Kanalbyen og fra voldanlægget ved Kastellet. Udover hovedstien finder du også mange små afstikker stier, som både går og op ned, gennem forhindringer og med den vilde natur på begge sider – som for øvrigt er inspireret af egnen omkring Fredericia.

Du bliver ført igennem byhaver, legeplads og træningsanlæg, og undervejs kan du snuppe din smartphone og hovedtelefoner og opleve lydkunst fra Amalie Smit.

Jeg tog på opdagelse i Søndervold Naturpark uden at have undersøgt stedet ret meget på forhånd, og jeg blev meget overrasket over hvor meget Søndervold har at byde på, her er de 3 aha-oplevelser jeg fik:

Byhaver

De mange flotte byhaver, wauw! Det er en sand fryd for øjet, og hvis du er lidt nysgerrig ligesom jeg, så gå endelig helt tæt på højbedene, og du vil opleve stenkunst, små vandhuller og vilde blomster.

Legepladsen 

Legepladsen var også en stor aha-oplevelse for mig. Der er masser af spændende leg for børnene, og den er integreret utrolig flot med resten af Søndervold og med respekt for den natur den befinder sig i.

Beplantningen 

Beplantningen. Jeg havde måske en forventning om mange nøgne pletter og bitte små træer og buske, men området er allerede vokset ret flot til, og man har på ingen måde fornemmelse af et nyt bart område. Tværtimod er beplantningen virkelig gennemtænkt, og hvad end man er naturmenneske eller ej, så vil jeg vove den påstand at alle der går igennem naturparken får en aha-oplevelse.  

Jeg håber du er blevet fristet til en tur i Søndervold naturpark, så pak madkurven, tag træningstøjet på eller find legebarnet frem og smut ned i byens nye smukke naturpark.

Hvis du vil læse mere, så hop ind på dette link Søndervold | Naturpark i Kanalbyen i Fredericia

Rigtig god fornøjelse.

Tags