Fredericia Bibliotek knækker koden

25.09.18
Bag om koden. Fredericia Bibliotek og Danmarks Radio fortsætter hyldesten af videnskaben anno 2018 i den landsdækkende kampagne, Viden skaber os, der til efteråret retter særlig opmærksomhed mod hverdagens teknologi med kodning som videnskabeligt omdrejningspunkt.

I perioden 24. september – 14. oktober slår vi på Fredericia Bibliotek dørene op for spændende og lærerige aktiviteter for hele familien, som alle centrerer sig omkring kodning. Her kan børn og voksne blive meget klogere på mekanismerne bag den teknologi, vi som storforbrugere af smartphones, computere, IT-systemer, mobilapps og andre elektroniske devices til daglig interagerer med og gør brug af i alle mulige sammenhænge.

Kreativitet og skaberkraft slippes løs
Aktiviteterne kommer til at spænde vidt og byder på både fysiske og interaktive udstillinger i biblioteksrummene samt foredrag om blandt andet programmering, ligesom du kan lære at gardere dig mod at blive hacket. Derudover udlåner vi de, på DR Ultra omtalte, micro:bits, samt har en workshop for børn og unge i efterårsferien. gennem begge tiltag kan kreativitet og skaberkraft slippes løs, og alle deltagere får mulighed for at udvikle deres helt eget produkt og derved stifte bekendtskab med nogle af kodningens metodiske grundprincipper.

DR og bibliotekerne i tæt samarbejde
Kampagnen, Viden skaber os, udspringer på baggrund af et større tværfagligt samarbejde mellem Danmarks Radio og 63 af landets biblioteker. Til efteråret søsætter DR desuden det treårige projekt ULTRA:BIT, der har fokus på børns brug af teknologien og teknologien som kreativt værktøj i forbindelse med folkeskoleelevers indlæring.

Bliv klogere
Tjek nedenstående links ud og bliv meget klogere på efterårets tema:
DR, ultra:bit: https://www.dr.dk/skole/ultrabit
App Academy: www.appacademy.dk
Scratch på dansk: http://scratch-paa-dansk.nu/
Den europæiske kodeuge: http://codeweek.eu/
Hour of Code: https://hourofcode.com/dk
Digital Artikelservice/tema - om kodning: https://www.statsbiblioteket.dk/digital-artikelservice/temaer/Kodning - Hvad er Artikelservice? - se her

Materialer