Tag ud at sejle på Lillebælt

Turisttip: En sommerdag på Lillebælt

15.06.22
Skib ohøj, så sættes der sejl og kursen går mod…. 

Ja hvor går kursen egentlig hen? Den går faktisk både til Fredericia og Middelfart – hen over Lillebælt. Turen går under begge broer med udsigt til både skov og natur. Denne oplevelse er noget nær fantastisk, og så er den lige i ’baghaven’. Det er ingen hemmelighed, at jeg er fuld af begejstring over denne tur, som er lavet i samarbejde mellem forskellige aktører i Fredericia og vores naboer i Middelfart.

Turen kaldes for ’En sommerdag’, og det er bestemt ikke uden grund. Jeg var så heldig at opleve turen på den skønneste sommerdag med høj sol, blå himmel, havblik og netop udsprungne bøgetræer. Jeg set fik Lillebælt fra sin allerbedste side, og da vi midt under den nye Lillebæltsbro så tre marsvin lege rundt i vandet, ja så var turen jo noget nær perfekt.

Skibet kaster anker på skift i Middelfart og Fredericia. Mandag og onsdag går turen til Middelfart, og tirsdag og torsdag går turen til Fredericia. Alle dage kan du også hoppe af undervejs ved Snoghøj Gl. Havn, og så tage turen over bæltet til fods via den gamle Lillebæltsbro. I hver by har du tre timer til at nyde byens butikker og bagefter gå på opdagelse i byen før skibet igen vender hjemad. I Middelfart har du mulighed for at opleve keramikruten, hvor du kommer forbi 11 udvalgte skulpturer. I Fredericia kan du tage på opdagelse på volden, og høre den netop lancerede podwalk ’Voldens vidner’ - en fantastisk fortælling, der gennem en dramatisk lydvandring fortæller om slaget ved Fredericia.

Turen er både for børn og voksne, og kan bookes fra den 20. juni til den 12. august. Der er allerede godt gang i bookingen, så du skal ikke vente for længe hvis du vil opleve en sommerdag på bæltet.

3 gode argumenter for at snuppe turen på tværs af bæltet:

  • Alt i én oplevelse. Her får du fem timers oplevelser, natur, to byer, mulighed for brovandring og en dejlig sejltur.
  • Prisen – det koster kun 60,- for børn og 100,- for voksne.
  • Chancen for marsvin! Det kan godt være du har set marsvin fra landsiden, men der noget magisk over at se dem i deres rette element på så tæt hold.

Hvis du har fået lyst til en tur over bæltet, så pak solcreme og solhat, og hop ind på www.en-sommerdag.dk, hvor du kan booke dine billetter.

Rigtig god fornøjelse.

 

Tags