UDSTILLING: 400 ÅRS JØDISK LIV I DANMARK
UDSTILLING: 400 ÅRS JØDISK LIV I DANMARK

UDSTILLING: 400 ÅRS JØDISK LIV I DANMARK

18.09.23
Udstillingen fortæller dels jødernes danmarkshistorie generelt og i Fredericia. Fra 18/9-1/11 i bibliotekets åbningstid. Gratis adgang.

Museerne i Fredericia og Fredericia Bibliotek viser vandreudstillingen 400 års jødisk liv i Danmark. 

I november 2022 så vandreudstillingen "400 års jødisk liv i Danmark" dagens lys til den store 400 års-fejring i synagogen i Krystalgade i København, hvor dronning Margrethe var forbi. Udstillingen har siden fået ben at gå på, hvor den skal vandre rundt i hele landet de næste 2 år. Nu er turen kommet til Fredericia, hvor Museerne i Fredericia sammen med Fredericia Bibliotek kan fremvise udstillingen.

Udstillingen fortæller dels jødernes danmarkshistorie generelt og i Fredericia udfoldes også den lokale historie om jøder. Man kan blandt andet møde fortællingen om Philip Hartvig Rée, der sammen med sin bror grundlagde et stort handelshus i Fredericia i slutningen af 1700-tallet. Der er også fortællingen om den fraskilte Sprintze Magnus, der forsørger sig selv og sine seks børn gennem handel og pengeudlån.

Udstillingen om 400 års jødisk liv i Danmark kan ses på Fredericia Bibliotek fra mandag den 18. september og halvanden måned frem.

Der er officiel åbning mandag den 18. september kl. 14.30 på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia.

Tags