runesten
runesten

Historie

30.07.18
Det handler om livet i fortiden, kultur, ideer, opfindelser, boliger, mad, værktøj, krig, fred, religion, uddannelse, viden og teknologi. . Der er meget lærdom, fordybning og underholdning, som venter på dig. Du kan læse digitale magasiner, litteratur og artikler om historiske emner og begivenheder.

Historiens verden
Dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. His­to­ri­ens Verden er udviklet af Det His­to­riske Akademi og for­fat­tet af his­to­ri­ke­re. 
Adgang til Historiens Verden

All about History
Du kan læse populære engelsksprogede magasiner om historie på RB Digital. Magasinerne er en digital udgave af det trykte magasin. Du kan læse: All about history, American History, BBC History Magazine, Explore History, History Revealed og Military History. 
Adgang til RB Digital 

Tegneserier online
Her er tegneserier, der fortæller og gengiver historiske begivenheder i tegneserieform. Det er blandt andet fortællinger om den amerikanske borgerkrig, industrialiseringen og Civil Rights Movement.  Husk at lave en profil, første gang du besøger Comics Plus, for at få adgang til tegneserierne.  Alle tegneserierne kan læses, når du har lyst og helt uden ventetider. Lånetiden er 7 dage med ubegrænset mulighed for genlån. 
Adgang til Comics Plus

Historiske danske aviser
På Mediestream finder du gamle avis artikler og blandt andet den lokale avis Fredericia Social-Demokrat, som udkom i perioden1898-1948. De ældste af aviserne vil du kunne se derhjemme. Der er fri adgang til aviser, der er mere end 100 år gamle. 
Adgang til Mediestream

EBSCO Masterfiles artikler om historiske temaer
Her finder du artikler om historie inden for psykologi, sygepleje, uddannelse, medicin og mange andre emner. Artiklerne er fra videnskabelige tidsskrifter og tidsskrifter. 
Adgang til EBSCO

Historiske temaer på Science in Context og Students ressource 
Her kan du fordybe dig i temaer om det gamle Grækenland, Egypten, Kina og Afrika. Der er omkring 110.000 videnskabelige artikler. Heldigvis er der gode søgefunktioner til hjælp.

Filmstriben og historiske fortællinger
Her kan du se film der handler om historiske begivenheder og perioder. Et bud på et par gode film om perioden 1940-1949 kan du se her
Adgang til Filmstriben

Ebøger og lydbøger der handler om "Historie" 
Vi har lavet en søgning for dig på ebøger og lydbøger fra eReolen og Ebook Central. Her er links til titlerne:

Bøger, der har noget med "Historie" at gøre 
Får du lyst til at læse en bog fra bibliotekets samling, har vi et par forslag til dig her:

Tags
Materialer