Koncerter

Musicals hjemme i sofaen

09.06.21
På biblioteket kan du låne film, cd’er, bøger og masser af noder med muscials, som du kan hygge dig med, indtil Fredericia Musicalteater åbner d. 3. november

Husk også, at du via biblioteket kan få adgang til Qello, en kæmpe database med musikvideoer.
Her kan du blandt andet finde musicalen/rockoperaen Tommy.

Efter at Qello er flyttet over på eReolen Global/Libby fungerer den rigtigt godt, så hvis du har opgivet at bruge den på grund af teknikken, så skulle du prøve at give den en ny chance.
Læs mere om hvordan du får adgang til Qello

Om musicals

En musical er et skuespil eller en film med større fokus på musik og dans end ellers. Det stammer fra det engelske musical comedy. Musicalen som genre udvikledes på Broadway i New York i begyndelsen af 1900-tallet og havde rødder i europæisk operette, britisk music-hall og amerikansk underholdning. De tidlige musicals havde meget talt dialog - for eksempel Mød mig på Cassiopeia - mens nogle moderne musicals er gennemkomponerede og minder på den måde om opera eller den tidlige operette. 
Den første gennemkomponerede musical var Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar. Denne musical ændrede måden at skrive musicals på, fordi man nu tit helt undlod talt dialog.
Læs mere om musical på Lex

Lån en musical på DVD eller på Filmstriben

På CD

Syng selv musicals

Vi har et stort udvalg af musicalnoder og sangtekster fra musicals.

Se og reserver dem her

Videre læsning

Tak til Koldingbibliotekerne for inspiration.