Guidet fællessang
Guidet fællessang

Sang og fællesskab

01.10.21
Guidet fællessang kombinerer fællessang med samtaler. Man er velkommen til bare at komme en enkelt gang, eller alle gange. Der er nye sange hver gang. Det er derfor hverken korsang eller guidet fælleslæsning, men inddrager elementer fra begge dele.

Biblioteket inviterer til sang og fællesskab 

  • 6. oktober 2021 kl. 10.30
  • 10. november 2021 kl. 10.30

Undervejs i de guidede samtaler, som ligger mellem fællessangene, udfolder vi tekst og musik. Hvilken stemning sætter sangen os i? Hvad forstår vi hver især ved ordene og teksten? Alt hvad sangen får os til at tænke på eller føle, kan vi tale om. 

Man skal ikke kunne synge 

Som i så mange andre sammenhænge på biblioteket, er det et præstationsfrit og demokratisk rum. Man kommer, som man er og bidrager med det, man har mod på og lyst til. Her synger vi alle med hver vores stemme, og målet er fællesskab og ikke skønsang. Hvis deltagerne går derfra med en god oplevelse i rygsækken og et smil på læben, så er vi på biblioteket ret godt tilfredse.

Endnu mere fællesskab 

Kulturoplevelser og -aktiviteter bruges i disse år til at skabe fællesskaber, øge livsglæden og den mentale sundhed hos borgerne. Desuden kalder borgernes behov for meningsfulde fællesskaber på nye løsninger og samarbejder på tværs af kultur, sundhed, forskning og civilsamfund. Det er Guidet Fællessang et bud på.

Forskning viser, at kultur har en positiv effekt på både den psykiske og fysiske sundhed. At synge sammen giver lykkefølelse og velvære. Vi føler os mere positive og aktive efter fællessang uanset alder. Musik udløser desuden hormoner og belønningsstoffer i krop og hjerne. Der sker med andre ord en masse gode ting, når vi synger sammen.

Med Guidet Fællessang håber vi at skabe samhørighed, styrke livsglæde og livskvalitet og understøtte deltagernes behov for at være en del af et fællesskab.