hurra for historier

Hurra for historier - Inspiration til højtlæsning

26.02.20
Hver måned har vi ”Hurra for historier” her på Fredericia Bibliotek, hvor litteraturformidler Mette Stougaard Thomsen læser højt fra udvalgte børnebøger – både gamle og nye klassikere! I alt læses syv børnebøger højt henover foråret.

Her fortæller Mette, hvorfor valget er faldet på netop disse syv bøger og nedenfor kan du reservere dem, så I også kan få glæde af de skønne børnebøger derhjemme.

”Først og fremmest er jeg selvfølgelig gået efter nogle bøger, som fungerer godt som højtlæsningsbøger og hvor der er meget at snakke om, da jeg arbejder med dialogisk læsning. Når man læser højt for mange børn gør det heller ikke noget, at de kender figurerne og universet lidt i forvejen”.

 

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

”Halfdan Rasmussen er vrøvleversenes uovertrufne mester og børn elsker vrøvlevers. Man skal ikke læse mange vrøvlevers for et børnehavebarn, før de begynder at lave deres egne og det er så godt for deres sprogudvikling og sprogglæde! Samtidig er det genialt, at det er en ABC, for så læres bogstaverne samtidig – og de er jo gode at kunne”.

 

Mimbo Jimbo besøger en ven af Jakob Martin Strid

”Jakob Martin Strid er ny dansk børnelitteraturs helt store stjerne og hvis du har et børnehavebarn, bør du styrte herhen og låne Den utrolige historie om den kæmpestore pære. Der er også mange gode historier om Mimbo Jimbo og min favorit til de mindre børn er Mimbo Jimbo besøger en ven, fordi Mimbo Jimbo både er ude at flyve, kører i bus, samler kastanjer, spiser sushi, er på kunstmuseum og meget mere. Der er meget at snakke om”


Cirkeline af Hanne Hastrup

”Lillebitte Cirkeline og de to mus Frederik og Ingolf går lige i hjertet på børnene. Cirkeline er spændende fordi hendes univers både er eventyrligt og genkendeligt på samme tid. Hun bor i en tændstikæske og kører rundt i en legetøjsbil med to mus. Hverdagen bliver eventyrlig”


Axel elsker biler af Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholin

”Den her historie på vers om en and, der elsker biler er fuldstændig forrygende og det går over stok og sten. Børnene lærer hurtigt flere af rimene udenad og der er masser af guf til de (mange) børn, der elsker motordrevne køretøjer som ’brandbiler, kranbiler, gamle veteranbiler, sølvbiler, blå biler, racerbiler, rå biler… ’”

Lilli og Hr. Struganoff af Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior

”Bøgerne om Lilli og bøgerne om Hr. Struganoff er fantastiske på hver deres måde. Hos Lilli bliver vi præsenteret på forskellige hverdagssituationer som Lilli håndterer på sin helt egen måde sammen med hunden Vov-vov. Hos Hr. Struganoff er der masser af madglæde og store armbevægelser. Det hele er illustreret af dygtige, dygtige Siri Melchior”.

Alfons Åberg af Gunilla Bergstrøm

”En rigtig klassiker indenfor børnelitteratur og et ’must-read’, hvis man har et førskolebarn. Bøgerne om Alfons Åberg sætter barnelivet i perspektiv med humor og underfundighed. Børnenes følelser tages alvorligt og der er – igen – masser at tale om”.

Materialer