læsetips

Læsetips og inspiration

16.03.20
Her er anbefalinger til dig fra Cecilia, Jytte og Mette.

"Jeg er en der kan sige sådan" af Anita Furu: Året er 1973. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til sine søskende, som hun blev skilt fra som lille, inden det er for sent. Men er det muligt at bygge bro over de år, der er mistet?

"Gennen natten og vinden" af Maja Lucas: Livet som alenemor for Johanne er kaotisk, og det er svært at leve op til omgivelsernes krav om normalitet. Hn undviger, hælder vodka på sin drikkedunk og klarer endnu en dag - indtil hun møder den illegale indvandrer Dima. 

"Ivalu" af Morten Dürr og Lars Horneman: Tegneserie - graphic novel. Om pigen Pipaluk, hvis søster har begået selvmord, fordi hun er blevet udsat for incest. 

"Skamløs 1& 2 - rebelske kvinder der ændrede verden" af Pénélope Bagieu: Tegneserie, der med humor og fine tegninger fortæller en række kvinders livshistorier, og hvordan de ændrede verdenshistorien. 

"Bæst" af Ane Riel: Kærligheden mellem smukke Danica og kæmperen Karl resulterer i Leon, som er et barn med begrænset forstand og usædvanligt mange muskler. Danica lider under sønnens voldsomme kærtegn , mens nabosønnen Mirko kæmper med sine hemmelige længsler efter Danica"

"Min mands elskerinde" af Sara Linderoth Bouchet: Susanne bliver uventet enke efter et langt og lykkeligt ægteskab. Men havde hendes dejlige mand virkelig en anden ved siden af? Susanne går igang med at vende hver en sten.

"Havbogen eller kunsten at fange en kæmpehaj fra en gummibåd på et stort hav gennem fire årstider" af Morten A. Strøknes: Forfatteren og hans kunstnerven vil fange en grønlandshaj ved Lofoten. Med essayistiske afsnit om havet, dets opståen, havler, fiskeri, videnskabsfolk og naturhistoriske emner"

"Fluefælden" af Fredrik Sjöberg: Den svenske biolog Fredrik Sjöberg skriver om livet på en lille svensk skærgårdsø, om samlerens psykologi, naturen, rejser, livets mening og hans syn på verden. 

"Ved enden af verdens ende" af Jonathan Franzen: Forfatteren rejser til Antarktis og prøver at finde en løsninger på klimakrisen. Om feltornitologi, rygestop, rejser, venskaber, humanismens krise, fattigdom og håb. 

"Jord og hjerte" af Vibeke Marx: I 1920'ernes Skotland søger danske Knud lykken efter at have gjort en pige gravid og flygtet fra sit ansvar. Plaget af skyld indleder han et nyt liv, men skyggerne fra Danmark er ikke sådan at kaste af sig. 

"Testamente" af Nina Wähä: Far Pentti er mørk udenpå og i sjælen; mor Siri har travlt med gøremål, og de 12 søskende, som engang var 14, har hver deres historie at fortælle. Et familiedrama udspiller sig i Finlands ødemark. 

"Nicklas Bendtner - begge sider" af Rune Skyum-Nielsen: Nicklas Bendtner fortæller om et liv og en fodboldkarriere, der har været spækket med dramatik. Om stjernestunder og nedture på landsholdet og i store klubber som Arsenal og Juventus, venskaber og rivalisering, stormfulde forhold, skandaler i nattelivet, om at blive far og meget andet. 

Materialer