syv store klassikere

Syv store klassikere

19.03.20
En klassiker fortjener god tid!

Her kommer en liste til alle jer, der pludselig har fået god tid, og har lyst til at dykke ned i nogle af litteraturhistoriens mesterværker. Jeg har lavet en liste over de internationale klassikere, som jeg mener, er de bedste nogensinde. Alle værkerne kan naturligvis lånes på eReolen

Værsgo’ at lade dig inspirere!

”Slottet” af Franz Kafka: En dyster, tankevækkende og ikke mindst gribende beretning om hovedpersonen K og hans møde med et labyrintisk, rendyrket og, ja, ”kafkask” bureaukrati.

”Madame Bovary” af Gustave Flaubert: Historien om den lidenskabelige Emma Bovary, der kan sætte sind og sanser i kog, er ikke til at komme udenom. Det er fransk forlystelsesfortælling uden sidestykke og den vakte stort påstyr i sin samtid.

”Den store Gatsby” af F. Scott Fitzgerald: Der er mange scener i denne smukke roman, der er gået over i litteraturhistorien som ikoniske. Det er et pragtstykke af en roman; historien om Jay Gatsby og Daisy Buchanan har grebet generationer.

 

”Pigebørn” af Louisa M. Alcott, bliver kaldt ”verdens første pigebog” og udviser samtidig en tidlig feminisme.  Historien om de fire gæve – og ret forskellige – March-søstre kan (og bør) læses af alle uanset alder og køn.

”Dobbeltgængeren” af F. M. Dostojevskij: Kom med på en hæsblæsende tur gennem Skt. Petersborgs gader og ind i sindets kringelkroge - i hælende på den paranoide embedsmand Goljádkin og hans dobbeltgænger.

”Dr. Jekyll og Mr. Hyde” af Robert Louis Stevenson: Dobbeltgængerromanen over dem alle! Der henvises tit til dette mesterværk i både undervisningssammenhænge og populærkultur. Gør dig selv den tjeneste rent faktisk at læse den gribende fortælling. Og når du er igang, så læs også fantastiske "Billedet af Dorian Gray" af Oscar Wilde. 

”Jane Eyre” af Charlotte Brönte: En ubeskriveligt velskrevet og velkomponeret dannelsesroman om den forældreløse pige Jane Eyre, hendes store forelskelse i Mr. Rochester og selvfølgelig ”the madwoman in the attic”.

/Mette S. Thomsen, litteraturformidler

Materialer