Tegneserier

Tegneserier

23.08.18
Det er nok ikke gået manges næser forbi, at voksentegneserien, meget på linje med vinylpladen, har fået en velfortjent renæssance de seneste 10 år. Et større og bredere publikum har taget mediet til sig og det bliver i højre grad end tidligere taget alvorligt, både af publikum og af tegnere/forfattere.

Hvor er tegneserierne på biblioteket?
Normalt bor det vi kalder ”voksentegneserier” i kælderen, hvor vi har indrettet et hyggeligt læsehjørne med alt fra Wulffmorgenthaler, over drabelige superskurke, til poetiske billedverdener.

Graphic novels
At tegneseriens ry har ændret sig, skyldes især det stigende antal udgivelser af graphic novels. Det er tegneserier udgivet i (dyrt) indbundne udgaver, modsat de masseproducerede tegneseriehæfter, som vi kender dem fra Anders And-bladene. Graphic novels har mere eller mindre samme størrelse som skønlitterære romaner.  Formatet er med til at tilføre dem et mere æstetisk og litterært udtryk, end tegneserier normalt forbindes med.

Ord og billeder
Forholdet mellem ord og billeder bliver derfor helt essentielt, når man beskæftiger sig med nye måder at formidle historier på. Som læser vil man derfor opleve, at ord og billeder dels spiller sammen om at danne fortællingen, dels er med til at opbygge lag i historierne.

Husk: Det er fedt at læse tegneserier!

Du kan også læse tegneserier digitalt med Comics Plus

 

Materialer