Reserveringer

Du kan reservere bøger, film, musik og andre biblioteksmaterialer. Du bliver skrevet på en venteliste og får besked via sms, mail eller brev, når det er klar til at blive lånt.

Når du har fundet det materiale, du vil reservere, skal du trykke på knappen "reservér". Hvis du ikke er logget ind, kommer der et login-vindue frem der beder om dit bibliotekslogin. Vi sender sms eller mail, når det er din tur til at låne. Du kan også selv holde øje med din konto, og se hvor langt du er fremme i køen.

Afhentning

Du skal hente materialet indenfor afhentningsfristen, som står i reserveringsmeddelelsen. Henter du ikke dit reserverede materiale, bliver den slettet. Når du låner materialet, forsvinder din reservering automatisk. Hvis du alligevel ikke er interesseret i at låne det reserverede, er det vigtigt, at du sletter din reservering - ellers ved systemet ikke, at du ikke længere er interesseret. Afhentningsfristen er 7 dage, gældende fra 1. november 2019.

Reserveringsmeddelelse

Gratis besked til dig på sms eller email, når din reservering er klar til at blive lånt ud til dig. Du får automatisk en meddelelse fra biblioteket, når din reservering er klar til dig. Du kan vælge, om du vil have den via sms eller email. Det er gratis at modtage reserveringsmeddelelser.  På din brugerprofil på bibliotekets hjemmeside eller app til vælge at modtage servicemeddelelser per sms eller mail. Har du ikke mobiltelefon eller mail, modtager du reserveringsmeddelelser med postkort fra Biblioteket.  

Pause i reserveringskø

Du kan sætte dine reserveringer på pause i den periode du er ude at rejse eller fraværende af anden grund. Du skal logge sig ind på "min konto" på biblioteksets hjemmeside og vælge "Rediger brugerprofil".

logind

Her kan du indtaste den periode, hvor du ikke kan hente en reservering.  Du beholder din plads i reserveringskøen og skal således ikke starte forfra, hvis en reservering bliver klar til afhentning og du ikke får hentet den. Materialet bliver i stedet lånt ud til den næste låner i rækken, mens du beholder dit nummer, som den første i rækken i hele perioden.

Slette en reservering

Du kan slette en reservering, hvis du ikke ønsker eller har interesse for materialet længere. For at slette en reservering skal du logge ind på "min konto" på hjemmesiden eller bibliotekets app. 

logind

Vælg "reserveringer” for at komme til reserveringsoversigten. Marker det materiale der ønskes slettet fra listen og tryk på knappen "Slet valgte reserveringer".  Nu er de valgte materialer slettet fra reserveringslisten. 

Nyeste nye reservering

Du kan blive skrevet op til bøger, musik eller film, som har været omtalt i aviser og tidsskrifter, men som er så nyt, at det endnu ikke findes i biblioteket. Formularen skal ikke bruges til bestilling af materialer, der findes på biblioteket i forvejen.