Moderne børnebøger
Her er det bogen om de charmerende tvillinger Bea og Basse. Du kan reservere bogen

Moderne børnebøger

13.02.24
Lige til at læse højt. Bøgernes tager udgangspunkt i børnenes egen hverdag og genkendelige nutidige dilemmaer.

Børnebibliotekarerne Dorthe og Ulla anbefaler her 8 moderne børnebøger, som du kan læse højt for børn. Det er fantastiske og charmerende historier om hverdagsproblemer, som at være skilsmissebarn, øv-dage, grine-dage, lommepenge, voksnes forventninger, fantasi og ønsker. Læs mere om bøgerne herunder og reserver dem allerede nu.

Bea er stor og Basse er lille - af Sabine Lemire
Fantastisk ny serie om et charmerende tvillingepar. Søde genkendelige hverdagshistorier fortalt i et enkelt og ligefrem sprog og bogens størrelse gør den nem at tage med på tur.
For børn fra 3 år.

Far spørger om du vil tage flødeboller med - af Anne Sofie Hammer
Magdas forældre er skilt og hun ved lige hvordan, hun kan snøre sine forældre, så hun får verdens bedste fødselsdag. Skøn serie om Magda som har en dejlig positiv vinkel på livet som skilsmissebarn
For børn fra ca. 4 år og deres voksne.

Sallys far er langt ude i skoven - af Thomas Brunstrøm
Bøgerne om Sallys far er kendt og elsket af mange både børn og voksne. De er sjove og højtlæsning af dem vækker altid lykke.
Et sikkert hit for børn fra ca. 4 år og deres voksne

Drengen i træet - af Marianne Iben Hansen
Billedbog med rytmiske rim og skønne tegninger. Med humor og varme skildres en helt almindelig dag, der først er en superduper dejlig dag på en bænk med en iPad, så en superduper dårlig øv-dag, og til sidst en superduper dejlig grinedag i et træ. 
For børn fra ca. 4 år og deres voksne

Jeppe og Jacob – boksekampen - af Jesper Wung-Sung
Brødrene Jeppe og Jacob vil have flere penge til slik og arrangerer en boksekamp mod den lokale bølle - med et aftalt resultat. Desværre er bøller svære at styre. Der er skrevet 5 bøger i serien med Jeppe og Jacob, som kan læses i vilkårlig rækkefølge.
Højtlæsning for 8-12 år.

Fødselsdagsønsket der blev stjålet - af Sophie Souid
Pigen Charlie har kun ét eneste ønske til sin fødselsdag: at hendes forældre finder sammen igen. På Charlies 7-års fødselsdag “stjæler" fætter Carl hendes ønske ved at puste lysene ud på lagkagen. Hun prøver derfor en række andre midler til at være heldig, som fx at finde en firkløver, men det er ikke så nemt at blive heldig med vilje.
Højtlæsning for 5-8 år.

Karen begynder ikke i skole - af Karen Vad Bruun
Karens bedste venner i børnehaven skal starte i skole, men Karen skal først starte til næste år. Det er hun ikke helt afklaret med, hun synes, hun er klar til at starte nu, sammen med vennerne. Sammen med to nye venner prøver Karen at finde ud af, hvad der skal til, før de voksne synes, man er klar. 
Højtlæsning for 5-7 år.

Den store Tonni2Ton - af Adam O.
En dag hvor Ingeborg graver efter en skat i et hul som nogle vejarbejdere har lavet, dukker Tonni 2 Ton op. Han er kæmpestor og meget rar. Men det er kun Ingeborg der kan se ham, og i skolen får hun ballade med lærerne, som er ualmindelig forstokkede og kaldes ved efternavn. Lærerne vil ikke høre om Tonni, og de synes at Ingeborg forstyrrer. Da hun går med til at sige at Tonni ikke findes, er han pludselig væk! 
Højtlæsning for 4-8 år.

Du kan løbende følge serien på bibliotekets Facebook og Instagram.
 

Materialer