Betal gebyr og regning

Vi beder dig venligst betale mellemværender til biblioteket.

Information vedrørende omlægning af betaling af mellemværende til biblioteket.

I løbet af 2022 sker der flere ændringer i dine muligheder for at afvikle dine mellemværender med biblioteket

Fra d. 26. april 2022 er det ikke muligt at betale online via bibliotekets hjemmeside. Du kan stadig betale både kontant og med betalingskort på biblioteket.

Fra ca. 1. juni 2022 begynder overførslen af mellemværender til kommunens debitorsystem, som derefter står for opkrævningen af dine gebyrer (bøder) og eventuelle erstatninger. 

Mellemværender, der er overført til debitorsystemet, kan kun betales via Mit betalingsoverblik

Mellemværender, der ikke er overført endnu, kan stadig betales kontant på biblioteket. Når alle mellemværender er overført til debitorsystemet vil det ikke længere være muligt at betale på biblioteket.

Alle børn og unge skal have en økonomisk ansvarlig voksen, som har mulighed for at modtage opkrævningen og betale via Mit Betalingsoverblik. Hvis du endnu ikke har udfyldt en værgeerklæring for dit barn/din teenager, så gør det snarest muligt. Du finder formularen "Blanket til indmeldelse af børn og unge under 18 år" (pdf) her eller du kan hente den på biblioteket.

Du kan også tjekke din konto på bibliotekets hjemmeside eller i bibliotekets app og se, om du har ubetalte gebyrer.

For yderligere information, er du velkommen til at kontakte biblioteket på biblioteket@fredericia.dk


Spørgsmål og svar om betaling 

Hvorfor kan jeg ikke betale gebyrer fra hjemmesiden?

Vores aftale med Nets udløber 26. april 2022, og da det inden længe bliver borgerservice, der skal modtage betalinger, har vi valgt at spare udgifterne til en ny aftale (det er dyrt).

Mit Betalingsoverblik – hvad er det og hvordan kan jeg betale?

I selvbetjeningsløsningen ”Mit betalingsoverblik”, kan du få et overblik over dit mellemværende med Fredericia Kommune og du kan betale med betalingskort eller via MobilePay. Kan du ikke betale til tiden, er det også muligt at komme med forslag til en afdragsordning. Der er også mulighed for at betale kontant i Borgerservice, hvis du medbringer din faktura.

Hvorfor skal mine mellemværender overføres til kommunens debitorsystem?

Formålet med den nye betalingsløsning er at samle alle betalinger til kommunen ét sted, for at reducere udgifter og effektivisere arbejdsgange. Samtidig overholder vi også Gældsstyrelsens regler omkring inddrivelse af gæld

Hvorfor kan jeg ikke længere betale mine bøder på biblioteket?

For at sikre, at du ikke kommer til at betale to gange. Når bøden er sendt til opkrævning gennem debitorsystemet, får du en faktura med digital post, som du kunne komme til at betale, selvom du allerede har betalt kontant.

Børn og unge under 18 år - hvorfor skal der være en økonomisk ansvarlig?

Fordi vi ikke må sende opkrævning til personer under 18 år. Det vil derfor ikke være muligt for børn/unge under 18 år at betale deres mellemværender, hvis de ikke har en økonomisk ansvarlig (voksen), som vi kan sende opkrævningen til.

Saldoopgørelse - hvor kan jeg se den?

Du kan altid se din saldoopgørelse over gebyrer på din bibliotekskonto på bibliotekets hjemmeside eller bibliotekes app, som du måtte skylde til biblioteket. Du får også besked om skyldige beløb via udlånsautomaten.

Saldoopgørelse for beløb over 500 kr - hvorfor kan jeg ikke se, at jeg har et mellemværende?

Hvis du har haft et mellemværende på over 500 kr. har vi sendt det til inddrivelse, og blokeret din konto. Det skal betales via Mit Betalingsoverblik.

Afleveringsfrist – hvornår er det?

Når du låner et biblioteksmateriale, får du en dato for hvornår det skal afleveres igen. Du kan se datoen på udlånskvitteringen eller på din bibliotekskonto på bibliotekets hjemmeside eller app. Datoen er tidspunktet, hvor du kan aflevere materialet, uden at det koster penge. Afleverer du bibliotekets materialer efter datoen, skal du betale et gebyr efter gældende takst, også selvom biblioteket endnu ikke har sendt en hjemkaldelse. Gebyret beregnes efter afleveringsdato og er ikke afhængigt af antallet af lånte materialer. Læs mere om regler for aflevering og afleveringsfrister