Lån og aflevering

Læs om hvordan du låner, forlænger lånetiden og afleverer et lån

Lån - sådan gør du

Når du har fundet en bog, som du vil låne med hjem, skal den først lånes ud til dig.

Der er automater i Fredericia, Taulov, Erritsø, Egeskov og Bredstrup-Pjedsted. 
Du skal følge anvisningen på skærmen, når du vil låne.

I Fredericia kan du også låne hos personalet i den betjente åbningstid. 

Et almindeligt lån varer 31 dage, men der kan være biblioteksmaterialer, der har kortere lånetid. Du kan se afleveringsdato på din kvittering. 

Forny mine lån

Har du brug for at låne bøgerne i længere tid, kan du forlænge lånetiden, hvis materialerne ikke er reserveret til en anden låner. Du kan være heldig at få lov til at forny låneperioden op til 3 gange. Men hvis der er reserveringer på materialet, skal det afleveres.

Du kan forny alle dine låne eller et enkelt materiale, når du er logget ind på din bibliotekskonto. Her kan du i "reserveringer" administrere dine lån.

Aflevering - sådan gør du

Du kan aflevere dine lånte materialer i bibliotekets automater. Der er automater på alle biblioteker og afhentningssteder. Du registrerer materialerne i automaten. På din kvittering har du overblik over materialer, som er afleveret.

Aflevering uden for åbningstid

Aflevering uden for åbningstiden er muligt i Fredericia. Du skal aflevere materialerne i "Bogkassen" i Danmarksgade 30, som tilhører Fredericia Bibliotek. Materiale, som du afleverer i bogkassen, bliver behandlet af personalet næste åbningsdag og først her bliver afleveringen registreret. Du får ingen kvittering, når du afleverer i bogkassen. Bogkassen kan kun benyttes udenfor Fredericia Biblioteks åbningstid.

Aflevering af digitale bøger og film

eBøger, eLydbøger og eFilm kan ikke afleveres og har en automatisk udløbsdato.  

Aflevering i andre byer 

Vi anbefaler ikke, at du afleverer til andre biblioteket udenfor Fredericia Kommune, da transporten kan være lang tid undervejs og du risikerer at få tilskrevet gebyrer. Afleveringen bliver først registreret, når materialet er modtaget i Fredericia. Der kan derfor opstå en situation, hvor du vil få et gebyr for at aflevere for sent.

Frister for aflevering

Det er gratis at låne og lånetiden er normalt 31 dage for en bog. Går du over lånetiden, skal du betale gebyr efter gældende takst, som beregnes efter afleveringsdato. Takster er fastsat af Fredericia Kommune.