Om dette arrangement

Lokalitet
Fredericia Gymnasium
Auditoriet
Tilmelding ikke nødvendigt
Danmark
Tid
18:45
Pris
0 Kr
Foredrag og debat

Livestreaming: Design af biomolekyler og nanorobotter

06.02.18
Hør lektor i biomolekylær nanoteknologi Ebbe Sloth Andersen fortælle om hvordan forskerne udnytter det til at designe robotter i molekylestørrelse som kan bruges til at opdage og rapportere om sygdomme og til at finde og dræbe kræftceller.

Opskriften på hvordan biomolekyler folder sig har hidtil været en uløselig gåde. Forskere er nu begyndt at forstå og selv kunne lave opskrifter for biomolekyler. Det er tilmed lykkedes at designe biomolekyler så de danner komplekse kunstneriske former der slet ikke findes i naturen. En af de mest avancerede anvendelser af denne nye teknologi er at designe robotter i molekylestørrelse der både kan detektere, beregne og agere på molekyleniveau. Robotterne kan fx bruges til at kontrollere enzymer, opdage og rapportere om sygdomme, og finde og dræbe kræftceller.

Med foredragsserien ‘Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ er der mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Engagerede forelæsere holder foredrag, og du kan komme med når det livestreames direkte fra Aarhus Universitet. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredragsserien har udviklet sig til en sand publikumssucces med mange deltagere.

Alle foredrag livestreames i Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.50 og varer omkring to timer. Efter foredraget kan man stille spørgsmål til foredragsholderen. Fra streamingstederne rundt omkring i landet foregår det via sms eller Twitter.

Arrangeret i samarbejde med Fredericia Gymnasium.
Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendigt.