Om dette arrangement

Lokalitet
Fredericia Gymnasium
Auditoriet
Tilmelding ikke nødvendigt
Danmark
Tid
18:45
Pris
0 Kr
Foredrag og debat

Livestreaming: Jordens og livets udvikling

20.03.18
Professor i geologi Minik Rosing fortæller om, hvordan Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, og hvordan de levende organismer har påvirket Jordens geologiske udvikling.

Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden. I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Med foredragsserien ‘Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ er der mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Engagerede forelæsere holder foredrag, og du kan komme med når det livestreames direkte fra Aarhus Universitet. Niveauet er højt og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredragsserien har udviklet sig til en sand publikumssucces med mange deltagere.

Alle foredrag livestreames i Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.50 og varer omkring to timer. Efter foredraget kan man stille spørgsmål til foredragsholderen. Fra streamingstederne rundt omkring i landet foregår det via sms eller Twitter.

Arrangeret i samarbejde med Fredericia Gymnasium.
Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendigt.