Mad og mennesker

07.03.19
I anledning af at vi samarbejder med DR om temaet: "Maden mellem os" kan du her se liste over bøger, der på hver deres måde omhandler spisning, mad eller mangel på samme.

Mad er en stor del af alle menneskers hverdag – uanset om man har for meget eller for lidt mad, om forholdet til mad er problematisk eller sundt, om man er barn eller voksen. Litteraturen afspejler vores forhold til mad og kan vise os, hvilken indflydelse mad kan have på andre mennesker.

I foråret 2019 er bibliotekerne i samarbejde med DR vært for en kampagne med fokus på samvær omkring mad. ”Maden mellem os” sætter fokus på måltidet og fællesskabet omkring det.

Vi har samlet en række meget forskellige værker, der på hver deres måde omhandler spisning, mad – eller mangel på samme.

Indledningsvis citerer vi fra Johannes V. Jensens digt ”Ved Frokosten” (1906):

”Der staar fire blomstrende Stykker Smørebrød for mig.
Først spiser jeg et med Æg og Sild –
O Anelsen om Svovlbrinte og om Jodlugt fra Havets Tangskove!
Derpaa sætter jeg Tand i et ungt og skært Stykke med Steg,
og her fordyber det Smagen, at jeg tier.
Rullepølsens Bouquet af Faar og af oliedryppende Maskiner, Væverier, udvider mit Velbefindende.
Osten knytter Stemningen af Forraadnelse og rygende Elskov sammen i mit hjærte.”

Artiklen er oprindeligt skrevet af forfatterweb.dk

 

Materialer