Østerstrand

Månedens turisttip: Natureventyr

13.03.24
Kan du også mærke det? Foråret der er på vej - fuglene pipper, vinden bliver lunere, og snart kan vinterjakken pakkes væk. Årstiden og vejret indbyder virkelig til at komme ud i det fri, og rigtig suge foråret ind, og når vi nu bor så tæt på vandet, så vil en tur langs Lillebælt være helt oplagt – kender I f.eks. til havfruerne ved Østerstrand? Nå ikke, så skal I da vist med på natureventyr.

Med natureventyr bliver det endnu sjovere og endnu nemmere at komme på eventyr. Det er unikke eventyr, der er skabt til det sted, hvor de bliver fortalt, det er skattejagter i parker og skove, hvor du går fra kapitel til kapitel. Eventyrerne er fyldt med spænding og udfordringer – også for de voksne. Selve fortællingerne foregår via app’en ’Natureventyr’, som kan hentes ganske gratis til både Android og iOS.

Her i Fredericia har vi et eventyr ved Østerstrand, som handler om drengen Otto, der egentlig bare gerne vil ned og finde fossiler ved stranden, men han ender med at træde til, da havfruerne pludselig kaster en forbandelse, som gør at vandet stiger og stiger, og Østerstrand bliver oversvømmet. Mon Otto får reddet byen fra oversvømmelse?

3 gode argumenter for at snuppe et natureventyr langs Østerstrand:

  • Den gode historie. Du kan vælge selv at læse historien højt, eller også kan du få den læst op af børneentertaineren Katrine Bille. Hun forstår virkelig at levere en god historie, som er fortalt med meget stor indlevelse.
  • Den smukke natur. Lillebælt kender de fleste, men på en eller anden måde ser man naturen på en helt ny måde, når man skal følge kapitlerne i eventyret. Jeg fik i hvert fald gået på nogle stier, som jeg ikke tidligere har betrådt til trods for mine, efterhånden, mange ture ved Østerstrand.
  • Den gode oplevelse. Når man kombinerer den gode historie med den smukke natur, så bliver det en fantastisk oplevelse, som understøttes af en meget brugervenlig app, hvor du kan finde al den information, der er brug for. Kan vi komme på toilettet? Er der borde og bænke? Kan vi købe en is? Er der bakker og stigninger, hvor vi skal gå? Alt det får du svar på i app’en.

Natureventyr er anbefalet til børn fra 4-9 år, og turen ved Østerstrand er omkring 1,4 km og varer ca. 60 min. Varigheden afhænger af, hvor mange sten der skal samles undervejs, og hvor meget man ønsker at gå på eventyr.

Du kan læse mere om natureventyr lige her Forside | Natureventyr, og ellers kan du tage et kig i app’en og planlægge, hvor dit næste eventyr skal gå hen – der er over 200 stednære eventyr at vælge imellem.
Rigtig god fornøjelse.

Tags