Fredericia vold

Turisttip: Guidede ture

15.06.23
Har du nogensinde været inde i de blomstrende baggårde, fået fortalt historien om byens religionsfrihed eller hørt historien om industribyen Fredericia? Det kan du faktisk ret nemt komme til at stifte bekendtskab med, gennem de mange guidede turer som tilbydes i Fredericia.

Der findes noget for alle når det kommer til guidede ture. Der er et stort udbud af alt lige fra historiske byvandringer, ture omkring Frederica under besættelsen og en guidet tur hvor du får set de bevaringsværdige huse i byen. Der bliver løbende arrangeret nye ture alt efter interesse og efterspørgsel, så hold øje med hjemmesiden Event list - VisitFredericia (place2book.com).

3 gode grunde til at tage med på en guidet tur:

  • Historiefortællingen. Mange af de guider du vil møde på en tur, har et lokal tilhørsforhold til byen, og derfor kommer der ofte gode og sjove anekdoter ind imellem fortællingen om den tur man er på – jeg synes det er rigtig fedt med det personlige tvist.
  • En ny måde at se byen på. Jeg tror de fleste af os er vanemennesker, og altid går den samme tur rundt på volden eller tager den samme port hvis vi skal ind i midtbyen. På en guidet tur kommer man rundt på en helt anden måde, og jeg er ret sikker på at du også vil få en del aha-oplevelser undervejs.
  • Den knivskarpe pris. Tænk engang at du kan få to timers historiefortælling for bare 60 kr.

Jeg har efterhånden været på et par forskellige guidede ture og alle gange med forskellige guider. Selvom man måske ikke tænker at byen er så stor, så er historien det, og hver gang jeg har været afsted, er jeg taget hjem med ny viden fra den passionerede guide jeg har været på tur med. Min næste tur skal helt sikkert være ’I religionsfrihedens fodspor’, hvad skal din være?

Med ganske få klik er du sikret en spændende og indholdsrig guidet tur rundt i Fredericia.
Du kan se alle turene lige her Event list - VisitFredericia (place2book.com).
Rigtig god fornøjelse

Tags