Naturpark Lillebælt

Turisttip: Naturpark Lillebælt

29.09.23
Vidste du, at vi i Fredericia er en del af Danmarks største naturpark? Jeps den er god nok, blandt de 16 naturparker, der findes i Danmark er Naturpark Lillebælt den største. Læs månedens turisttip og bliv en lille smule klogere på, hvad Naturpark Lillebælt kan tilbyde dig.

Selvom Naturpark Lillebælt er en marin naturpark, så er den mere end bare havet, og selve Lillebælt – det er også historie, det er natur, det er smagsoplevelser, det er bevægelse og meget, meget mere. Naturpark Lillebælt er et samarbejde mellem Fredericia og vores naboer i Middelfart og Kolding kommune.

Naturpark Lillebælt har mange små oaser rundt omkring, som alle har til formål at formidle og aktivere vores nysgerrighed til den maritime naturpark. Én af de oaser er naturrummet i Kanalbyen, som har temaet ’havet og friluftsliv’. Ved naturrummet kan du lære om Lillebælt via de plancher, der hænger dernede, du kan bl.a. læse om fiskeperioder, se Per Oblings træskulpturer og høre hvordan et marsvin lyder, samt tage et kig i kikkerten, og se om du kan få øje på nogle ude på havet.
Naturrummet er et oplagt holdepunkt, hvis du alligevel er på tur nede i Kanalbyen, og du kan også sidde lidt i læ, hvis nu vejret skulle vise sig fra sin våde side.
Hvis du ønsker at støtte Naturpark Lillebælt, så kan du på biblioteket købe en marsvinebamse, hvoraf hele overskuddet går direkte til marsvinefonden, som arbejder for bedre levevilkår for verdens mindste hval.

3 gode grunde til at udforske Naturpark Lillebælt:

  • Vi løfter i flok. Der er nok ikke mange, der ved det, men vi kan faktisk alle sammen være med til at hjælpe til et bælt i balance – eks. ved at fange krabber, adoptere en fiskebørnehave eller hjælpe til med fangsten og mærkningen af bestemte fiskearter.
  • Noget for alle. Hvad end du er interesseret i madlavning, dyrkning af råvarer, plantning af ålegræs eller konstruktionen af et sandslot, så er der rig mulighed for det hele i Naturpark Lillebælt.
  • Din sanser bliver beskæftiget, da du både kan føle, se, lytte, smage og dufte til de mange tilbud som Naturpark Lillebælt tilbyder – har du f.eks. smagt på tang? Eller set Lillebælt fra en glaskano? På Booking - Naturpark Lillebælt (naturparklillebaelt.dk) kan du se deres store udbud af oplevelser.

Som du kan læse, er der masser at opleve i vores helt egen naturpark, og hvis du mangler lidt inspiration så tag et kig lige her Forside - Naturpark Lillebælt (naturparklillebaelt.dk) eller kom gerne forbi biblioteket, hvor vi har deres nye folder stående på hylden.

Rigtig god fornøjelse.

Tags