Tapper soldat på mission

Turisttip: Tapper soldat på mission

20.12.23
Så er der ikke længe til. Julen nærmer sig, dagene er snart så korte som de kan blive, børnene går på juleferie og det kan måske efterhånden være svært at hitte på, hvilke aktiviteter man skal lave for at få ventetiden til at gå. Læs med her, hvor vi skal en tur på volden i børnehøjde – vi skal ud og være tapre soldater. Vi skal på mission!

Tålmodigheden er ikke altid så stor her i december måned, og slet ikke hos børnene som jo går og venter og venter på den store dag, og på alt det spændende der skal ske i juledagene. Ofte kan det være meget godt med noget frisk luft, f.eks. med en tur på Fredericia vold.

Aktiviteten jeg vil fortælle om, heder ’Tapper soldat på mission’. Med et tornyster på ryggen og kasketten på hovedet er det bare at komme afsted på mission. Vi rejser tilbage i tiden til 1849, hvor det store slag ved Fredericia stod. Som tapre små soldater skal børnene rundt på volden og forsøge sig med nogle af de opgaver, som datidens soldater stod overfor.
Det er en aktivitet for hele familien, dog får børn mellem 5-10 år mest ud af det. Det er også en rigtig god aktivitet, hvis man nu får gæster henover julen, og mangler noget andet at give sig til end pakkespil.  

3 årsager til at du skal pakke børnene i flyverdragten og tage på tur:

  • Leg og læring gennem historiefortælling. Der er lagt masser af legende elementer ind på turen, bl.a. skal børnene ud på et par løbeture – og det skal gå stærkt, så fjenden ikke opdager dem. Undervejs er der også spørgsmål som relaterer sig til turen, så I kan også lave jeres egen lille quizkonkurrence.
  • Udendørs aktivitet for hele familien. En skøn afvekslende aktivitet i den friske luft, hvor alle kan komme med på tur og lære lidt om livet som tapper landsoldat.
  • En lokal souvenir. Normalvis er souvenirs noget for udefrakommende turister, men her er der rent faktisk et ’souvenir-produkt’ som er lavet ligeså meget til de lokale. Udover at få den gode oplevelse, så får man også lov at beholde hele tornysteret som et godt minde – eller måske til næste gang man gerne vil afsted og lege tapper soldat på volden.

For at kunne løse missionen skal I en tur forbi biblioteket, hvor I kan købe et tornyster som indeholder alt hvad I skal bruge for at løse missionen. Tornysteret kan købes for en flad 50’er, og hvis I vil læse lidt mere om turen, kan I gøre det lige her Tapper Soldat på Mission | VisitFredericia
Rigtig god fornøjelse.

Tags