Naturcenter

Turisttip: Naturcenteret på Lundingsvej

25.10.23
Efteråret sniger sig ind på os, men med rette påklædning kan vi heldigvis stadig nyde årstiden udenfor. Naturen kan nydes hele året rundt, og der kan altid opleves noget nyt afhængig af årstiden. Månedens turisttip fortsætter, hvor vi slap i det forrige turisttip - ude i naturen, vi skal en tur forbi det nye Naturcenter på Lundingsvej.

Hvis du allerede nu sidder og tænker: ”Naturcenter, Lundingsvej. Nej det kan ikke passe?”, så er det helt forståeligt - naturcenteret åbnede i sommers og er derfor stadig ganske nyt. Jeg kendte også kun meget lidt til stedet, men det blev jeg kun mere nysgerrig af og måtte derfor en tur forbi. 

Jeg havde forventet en masse formidling og en god udsigt - hvilket begge blev opfyldt. Hvad jeg ikke havde forventet er den kæmpe store grejbank, der står frit tilgængelig - der er alt hvad du skal bruge til en udforskende dag ved Lillebælt. Du kan låne alt lige fra plastikspande til legetøjslastbiler, fiskestænger, strygenet og waders. Som du kan se, er udvalget meget varieret, og med god grund, da Lillebælt-området også er meget varieret, og der findes aktiviteter for både store og små.

3 super gode grunde til at besøge naturcenteret på Lundingsvej:

  • Formidlingen. Du bliver klogere på lokalområdet og på hvordan du kan bruge Lillebælt. Eks. vidste jeg ikke, hvordan man helt præcist fanger rejer, eller stryger rejer, som jeg lærte det hed. Men det, og meget andet, kan du blive inspireret til i naturcenteret.
  • Den imponerende grejbank. Jeg vil næsten vove den påstand, at du kan finde alt, hvad du kunne have brug for, for at udforske Lillebælt.  
  • Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed! Det ligger fuldstændig genialt – tæt på byen, og med nem adgang via strandstien langs vandet, og så ligger det med kun 30 meter ned til Lillebælt.

Hvis du også har fået lyst til at nyde efteråret udendørs, og til lyden af havets brusen, så ta’ et smut forbi Lundingsvej – du kan læse meget mere lige her Naturcenter Lundingsvej | VisitFredericia. Naturcenteret er åbent alle dage fra kl. 8-20. 
Rigtig god fornøjelse.

Tags