turisttip

Turisttip: Gåtur mellem gløgg og æbleskiver

15.12.22
Denne måneds turisttip er et tip til en hurtig gåtur mellem gløgg og æbleskiver – for vi skal kun ud og gå i 30 minutter.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det gør de mange julefrokoster og familiearrangementer også. Og man kan næsten ikke sige julekomsammen uden også at sige god og lækker mad, og vi må jo nok erkende, at selvom det er dejligt at nyde julens smage, så kan vi vidst også alle sammen godt bruge en lille pause fra julebordet, hvor vi får strakt benene.

For nogle år siden blev der lavet fem forskellige foldere af Fredericia Kommune, ja faktisk er vi tilbage i 2012, men trods årene, der er gået, så er de fortsat lige så aktuelle som dengang. Der blev udviklet fem foldere som hver især inspirer til 30 minutters gåtur i Fredericia.

Turene, som hedder Broturen, Moseturen, Byturen, Familieturen og Voldturen går forbi natur, kultur og vand og tager udgangspunkt i bevægelse, men samtidig er det en fortælling omkring de ting, man kommer forbi. Vidste du eksempelvis at søen ude ved Højskolen Snoghøj rummer en stor bestand af hvide åkander? Det vidste jeg ikke, men jeg fandt ud af det, da jeg fulgte foldere: Broturen, som lige præcis tager dig med rundt i området ved Den Gamle Lillebæltsbro.

3 årsager til at du skal snuppe en af de 30 minutters gåture:

  • Det er sundt med bevægelse! Ja ja det siger eksperterne jo godt nok, men der er rent faktisk virkelig gode effekter at hente ved blot 30 minutters gåtur. Ruterne er, for de flestes tilfælde, lige i nærheden, så det er også en god måde at få set noget (måske) nyt af dit nærområde.
  • Historiefortællingen der er ved alle ruterne. Jeg er tosset med, at man lige bliver lidt klogere samtidig med, man nyder naturen og får lidt bevægelse i benene.
  • Variationen i ruterne. Til trods for at alle ruter tager udgangspunkt i de 30 minutter, så varierer de fra blot 1 km til 3,1 km, så der er både noget til de små størrelser samt til dem, der vil trave lidt længere.

Til slut er der vidst ikke andet at skrive end glædelig jul og rigtig god fornøjelse med gåturene.

Tags